OUDERS

Ouders - introductie

 Beste ouders, 

Welkom op de website van de afdeling Gaming van het Grafisch Lyceum Utrecht! Uw kind start met een opleiding op het middelbaar beroepsonderwijs. Een nieuwe tijd breekt aan.

Uw zoon/dochter krijgt tijdens het volgen van een opleiding bij het Grafisch Lyceum Utrecht een SLB’er, die houdt de studievoortgang in de gaten en is het eerste aanspreekpunt. In principe verloopt het contact vanuit ons via uw kind. Natuurlijk kunt u met uw kind meekijken naar  roosters, lesmateriaal en e-mails, alleen zult u geen inloggegevens krijgen voor systemen. We verwachten een volwassen en zelfstandige houding van studenten binnen het middelbaar beroepsonderwijs. U kunt uiteraard contact opnemen met de SLB’er van uw kind als u iets wilt bespreken wat belangrijk is voor de studievoortgang van uw zoon/dochter. 

Hieronder kunt u belangrijke informatie zien met betrekking tot de opleiding van uw zoon of dochter. 

Cijfers en presentie inzien

Omdat uw zoon of dochter op een mbo-opleiding zit, moet hij of zij toestemming aan u geven om cijfers en presentie in te zien. Er zijn twee manieren voor u om de cijfers en presentie van uw zoon of dochter te bekijken.  

Via uw zoon/dochter 

U heeft in onze elektronische leeromgeving (ELO) geen eigen ouderaccount. U kunt wel samen met uw zoon of dochter in het systeem kijken met zijn of haar inloggegevens. Hierin kunt u bij de knoppen Presentie en Trajectplanner de presentie en cijfers inzien.  

Via de MijnGLU app 

Studenten binnen het GLU gebruiken de MijnGLU-app, hier kunnen studenten o.a. hun rooster bekijken, studieresultaten inzien en zich ziekmelden. Via deze app, die u ook kunt installeren, geeft u goedkeuring voor een ziekmelding van uw kind onder de 18 jaar.   

Hoe werkt deze app?  
  1. Installeer de MijnGLU-app op de telefoon van uw zoon of dochter 
  2. Installeer de MijnGLU-app op uw eigen telefoon 
  3. Uw zoon of dochter gaat naar instellingen in de app en klikt op ouderlogin. Vervolgens krijgt uw zoon/dochter een code te zien.  
  4. U klikt op ouderlogin in uw app en gebruikt de code van uw zoon of dochter om in te loggen in de app. 

Nu kunt u de presentie en de resultaten van uw zoon of dochter inzien. Ook ziet u wanneer uw zoon of dochter zich ziekmeldt.  

Ziekmelden

Ziekmelden: geef het telefonisch door via het telefoonnummer (030) 280 70 77 of via de MijnGLU-app. 

Als een student ziek is, dan moet dit vóór 10.00 uur bij de receptie of via de MijnGLU-app worden gemeld. Ook moet een student een bericht naar zijn of haar SLB’er sturen.   

Let op: een student moet zich ook betermelden bij de receptie of via de MijnGLU-app en bij de SLB’er.  

Ouders /verzorgers van leerlingen onder de 18 jaar moeten de leerling telefonisch af- of ziekmelden voor 10.00 uur via de receptie of via de app (zie bovenstaande informatie). De student mag zelf een bericht naar de SLB’er sturen.  

Coronamaatregelen 

Wij volgen de landelijke richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Via deze link is het volledige protocol in te zien: https://www.glu.nl/app/uploads/2021/09/Protocol-Corona-30082021.pdf.  

Bij verkoudheidsklachten blijft een student of docent thuis. Als één van de huisgenoten van een student of docent last heeft van benauwdheid of koorts blijft de student thuis. 

Ongeoorloofd absent

 Ongeoorloofd absent 
Wij houden iedere les de presentie bij. Indien een student ongeoorloofd afwezig is dan neemt de SLB’er (mentor) en de school contact met de student op. De student kan zelfs zoveel ongeoorloofd afwezig zijn dat Leerplicht (leerlingen jonger dan 18 jaar zonder startkwalificatie) of het RMC (18-23 jaar zonder startkwalificatie) contact opneemt met u door middel van een brief.  

  • 8 klokuren in twee weken afwezig -> student krijg een waarschuwing 
  • 16 klokuren in vier weken afwezig -> melding richting Leerplicht of RMC 

Kwalificatieplicht 
Jongeren die 16 jaar zijn geworden, kunnen na het vmbo nog niet stoppen met school: zij zijn namelijk nog ‘kwalificatieplichtig’. Dat betekent dat zij moeten werken aan het behalen van een startkwalificatie. Een startkwalificatie is minimaal een mbo-diploma op niveau 2/ of een havo-, of vwo-diploma. Een jongere is kwalificatieplichtig tot zijn/haar achttiende verjaardag.  

De lessen op het GLU

Sfeerimpressie
Hieronder kunt u een sfeerimpressie zien van onze school en hoe we online met elkaar samenwerken. 

Rondleiding Vondellaan

De Elektrische Leer Omgeving (ELO)

Het Inleverloket

GLU Discord

Voorbeeld les over 2D

Voorbeeld les 3D

Voorbeeld les programmeren ELO

Voorbeeld les programmeren

Bindend studieadvies 

Wat is het bindend studieadvies (BSA)?
In het eerste jaar van de opleiding van uw zoon of dochter geldt er een BSA. Elke student krijgt een studieadvies per periode van de opleiding. Voldoet uw zoon of dochter niet aan de voortgangsnormen dan gaat hij of zij in gesprek met de SLB'er.  Is aan het einde van de derde periode in het eerste studiejaar het advies van de opleiding negatief dan moet uw zoon of dochter stoppen met uw opleiding.

Voortgangsnormen
De student heeft 75 procent van alle vakken in een periode behaald. 

Wanneer is het advies onvoldoende?
De student heeft minder dan 75 procent van alle vakken in een periode behaald. 


Informatie over de examinering van de opleiding:
Share by: